Fotografie: Ruud van der Graaf
Recept: Theo van Eijden (Sierra Nevada Session IPA-kloon)
Batchgrootte 10 l.
Kooktijd 60 min.
Alcoholpercentage 4.06 %
Begin-SG 1043
Eind-SG 1013
EBC (kleur) 12.0
EBU (bitterheid) 41.0
Brouwhuisefficiëntie 78 %
Ingrediënten
Pale mout 1068 gr; 3 EBC
Munichmout 180 gr; 4 EBC
Aromamout Dingemans 120 gr; 12 EBC
Caramout ThomasFawcet 85 gr; 25 EBC
Cara-amber Weyerman 85 gr; 25 EBC
Cara-Pils /Dextrine mout 85 gr; 3 EBC
Nugget 11 gr; FWH; 9,2 α (Bloemen)
Citra 9,6 gr; 10 min; 12,7 α (Bloemen)
Mosaic 7,2 gr; 10 min; 11,8 α (Bloemen)
Citra 10,8 gr; Flame out; 12,7 α (Bloemen)
Mosaic 7,2 gr; Flame out; 11,8 α (Bloemen)
Citra 25 gr; Koudhop 7 dagen; 12,7 α (Bloemen)
Mosaic 10 gr; Koudhop 7 dagen; 11,8 α (Bloemen)
Maischwater 6 ltr; Leverancier: Kraan
Spoelwater 8.5 ltr; Leverancier: Kraan
Fermentis US-05 1
Maischschema
68 °C 60 min.
78 °C 10 min.