Hobgoblin

Fotografie: Ruud van der Graaf

Recept: Marcel Koot (Hobgoblin-kloon)

Basis

Kenmerk B007
Naam recept Hobgoblin
Brouwdatum 07-10-2017
Bierstijl Pale Ale/Strong Bitter
Volume 19,8 l
Begin SG 1,044 SG
Berekende kleur (Morey) 37 EBC
Berekende bitterheid (Rager) 25 IBU
Brouwzaalrendement 73,0 %
Kooktijd 60 min.

Water en brouwzouten

18,30 l Water uit Water
7,41 l Spoelwater

Vergistbare ingrediënten (Hoeveelheid, Naam, Mouterij, Kleur, %)

3,66 kg Pale mout. Maris Otter Thomas Fawcett and Sons 5 EBC 89,0 %
0,35 kg Crystal mout Thomas Fawcett and Sons 130 EBC 8,5 %
0,07 kg Zwarte mout Dingemans 1400 EBC 1,7 %
0,03 kg Bruine basterdsuiker Supermarkt 35 EBC 0,7 %

Maischschema (Omschrijving, Temperatuur, Stap tijd, Rust tijd, Beslagdikte)

Amylaserust
67,0 °C, 1 min., 60 min., 4,5 l/kg
Uitmaischen
78,0 °C, 10 min., 10 min., 4,5 l/kg

Hop (Hoeveelheid, Naam, Type, % alfazuur, Kooktijd/toevoeging, IBU)

11,0 g E.K. Goldings bellen 4,7% 60 min. 7,8 IBU
11,0 g Fuggle bellen 5,0% 60 min. 8,3 IBU
30,0 g Styrian Goldings pellets 5,2% 0 min. 4,3 IBU
20,0 g E.K. Golding bellen 4,9% 0 min. 2,5 IBU
14,0 g Cascade bellen 5,7% 0 min. 2,0 IBU

Overige ingrediënten (Hoeveelheid, Naam, Type, Gebruik)

5,25 g Iers mos klaringsmiddel; koken

Gist

1,0 pak(ken) Thames Valley Ale (1275) bovengist

Deel deze pagina!