Cors bokbier

Fotografie: Ruud van der Graaf

Recept voor bokbier (met decoctie): Cor Huisman

OG 1.065
FG 1.022
IBU 18
EBC 63
Koken 90 min
Volume na koken 30 liter

Ingrediënten
40 liter water

Mout:
38% Pils mout (3EBC)
38% Munchener (15EBC)
7% SpecialB (300 EBC)
7% Brown malt (150EBC)
5% Tarwemout (4EBC)
3% Havervlokken (2EBC)
2% Chocolade mout (900EBC)

Hop:
17,1 gram Aurora (8.3%) @90 minuten
12,8 gram Aurora (8.3%) @15 minuten

Gist:
SafBrew Ale S-33

Maischschema

  • 35 minuten 50 graden (5 liter deel maish uitnemen en decoctie 15 minuten op 72 graden en 15 minuten koken en weer toevoegen aan hoofdmaish)
  • 20 minuten n 64 graden (5 liter deel maish uitnemen en decoctie 15 minuten op 72 graden en 15 minuten koken en weer toevoegen aan hoofdmaish)
  • 20 minuten n 74 graden (5 liter deel maish uitnemen en decoctie 15 minuten op 72 graden en 15 minuten koken en weer toevoegen aan hoofdmaish)
  • 10 minuten 78 graden
Deel deze pagina!