Fotografie: Ruud van der Graaf
Recept: Jean-Paul Lekkerkerker
Volume: 25 liter
Begin SG: 1052
Eind SG: 1013
Alcohol: 5.5%
Kleur: 17 EBC
IBU: 25 IBU
Kooktijd: 90 minuten
Water
26 liter maischwater
12 liter spoelwater
Mouten
40% (2,42 kg) Pilsmout (3 EBC)
30% (1,82 kg) Pale Ale Mout (7 EBC)
15% (0,81 kg) Lichte tarwemout (3 EBC)
15% (0,81 kg) Aroma 50 (50 EBC)
Hop
17,6 g Wakatu (6,4% @ 90 min) – 11.8 IBU
33,2 g Cascade (8,3% @ 30 min) – 9.6 IBU
17,2 g Wakatu (6,4% @ 10 min) – 3.6 IBU
Overige ingrediënten
7,5 g Korianderzaad @ 10 min
10 g Sinaasappelschil bitter @ 10 min
10 g Gedroogde vlierbloesem @ 10 min
Gist
Gozdawa Belgian Fruit and Spicy Ale
Maischschema
62 graden voor 20 minuten
72 graden voor 30 minuten
78 graden voor 5 minuten