Barley wine

Fotografie: Ruud van der Graaf

Recept: Jeroen Cuppen (Garage/Hobby Brouwerij Nimèège)

Recept Gegevens:

Klasse D
Stijl Barley Wine

Batch grootte 20 liter
Maischtijd 60 min.
Kooktijd 90 min.
Alcoholpercentage 9,6 %
Begin SG 1090
Einde SG 1019
Op dronk 15 weken
EBC (kleur) 27,3
EBU (bitterheid) 50

Ingrediënten

Palemout 7100 gr
Special B mout 200 gr
CaraPils Mout 600 gr
Tarwe Mout 300 gr
Northdown 8% 70 gr
90 min. koken, 50,0, Begin van de kook
East Kent Golding 5,5% 14 gr
0,0, Bij uitschakelen
Target 10,5% 14 gr
0,0, Bij uitschakelen
Honing 500 gr
5 min. koken, Laatste 5 min. v.d. kook

Maisch schema

55 ˚C 15 min.
67 ˚C 20 min.
73 ˚C 45 min.

Gist Wyeast 1028 English Ale

Vergisting 22˚C
Afrijping 14 Weken op 12˚C

Deel deze pagina!