Andy’s pils

Fotografie: Ruud van der Graaf

Recept: Andy Meerwaldt

Begin SG: 1055
Eind SG: 1014
ABV: 5,3%
Brouwzaalrendement: 75%

Maischwater: 10 liter
Spoelwater: 6 liter ( 80 graden)
Mout: 2,3 KG Dingemans Pilsen MD
Hop: 50 gram Hallertau Mittelfruh
Gist: 1 zakje Lallemand Diamond / Mangrove Jacks M84

Maischschema
10 liter verwarmen naar 66 graden en dan de mout toevoegen

Maischen: 60 minuten op 66 graden
Uitmaischen: 10 minuten op 80 graden

Spoelen met de 6 liter water van 80 graden.

Koken (45 minuten)
Hallertau Mittelfruh: 35 gram, 45 minuten
Hallertau Mittelfruh: 15 gram, 5 minuten.

Vergisting en lageren:
Vergisting 2/3 weken op 10 graden.
Verplaats de vergistingsfles dan naar een warme plek (kamertemperatuur)
Na 2/3 dagen overhevelen naar andere vergistingsfles
Lageren op 6 graden – 2/3 weken

Bottelen
Bottelen is 7 gram suiker per liter.
Nagisting op fles is ongeveer 4 weken

Deel deze pagina!

One reply on “Andy’s pils

Comments are closed.